Hay day vissen

Hay day vissersbootIn level 27 kan je de Hay day vissersboot repareren. De boot ligt links aan de rand van de rivier. De kosten voor de vissersboot is 39.000 goud en duurt 3 dagen.

Vissen in de verschillende visgebieden geeft weer extra mogelijkheden om Goud, XP en Diamanten te verdienen. Daarbij houdt je een visboek bij met alle 30 vissoorten die je ontdekt.

Vissen vangen

hay day viskofferVissen vang je om er visfilet van te maken. En dit is weer een ingrediënt voor een hoop andere producten. Om te vissen gebruik je aas of netten. De kunstaas maak je met de Werkbank voor kunstaas. Er zijn een aantal soorten kunstaas die je kan maken, namelijk rood aas, groen aas, blauw aas, paars aas en gouden aas.

Hiervoor heb je tegoedbonnen nodig van dezelfde kleur om de aas te maken. De kunstaas bewaar je in een speciale Viskoffer. De viskoffer kan je ook weer uitbreiden (tot maximaal 300 opbergvakken) zodat er meer spullen in kunnen.

Vis vangen wordt steeds lastiger met de verschillende soorten kunstaas. Ook als je een zeldzame(re) vis probeert te vangen. Want hoe zeldzamer de vissoort is hoe moeilijker die te vangen is. Ze spartelen veel en kunnen zich hierdoor bevrijden.

De Hay day visnet maak je met de Nettenmaker en komt vrij in level 30. Je hebt gewone netten waarmee je maar één vis vangt en mystery netten. Met deze laatste netten vang je vaak meerdere vissen tegelijk en soms ook zeldzame items zoals diamanten, decoratie, tegoedbonnen of materialen.

Voor iedere nieuwe vissoort die je ontdekt ontvang je een diamant. De vissoort wordt dan opgenomen in het visboek. Om het visboek te bekijken klik je op de vissershut.

Kreeften en eenden

Hay day kreeftDaarnaast kun je in de visgebieden op jacht gaan naar kreeften en eenden. Voor de kreeften heb je in level 44 een kreeftenval nodig die je maakt met de Nettenmaker. Nadat de val 6 uur in het water heeft gelegen heb je een kreeft gevangen. De kreeft wordt daarna 6 uur gekookt in het Kreeftenbad.

Hay day eendenvalEenden vang je met een eendenval. Deze val komt in level 50 vrij. Het duurt 2 uur voordat je een eend vangt. En als je er dan een vangt dan stop je die voor 3 uur in de Eendensalon voor het gebruik van de veren. In het begin heeft de Eendensalon maar plaats voor één eend. Dit kun je uitbreiden tot een maximum van 6 plaatsen.

Bekijk onze wiki pagina voor de verschillende machines die gebruikt worden voor vissen.

Hay day vissen vangen in visgebieden

Als je voor het eerst mag gaan vissen, zijn er twee visplekken beschikbaar. Je kan nieuwe visgebieden kopen met de volgende materialen: Grondaktes, Mokers en Markeerders. Een visgebied is afgebakend door vegetatie en rotsen. Daarnaast zijn er soorten visplekken zoals rotsachtige visgebied, ondiep- diep water en moerassig water. Op de verschillende soorten visplekken vang je verschillende (zeldzamere) soorten vis.

hay day visgebieden

 Hay day vistips

Zodra er weer een vis evenement wordt aangekondigd zorg dan dat je bent voorbereid. Maak voldoende aas en netten om te gebruiken tijdens het evenement. Meestal gaat het erom om zoveel mogelijk vis te vangen. De beloning wordt meestal in Diamanten uitbetaald.

Zorg ervoor dat als je aan het vissen bent en de vis zich in de groene cirkel bevind je de vinger niet van het scherm haalt voordat de vis uit het water is gehengeld.

Op het Hay day forum is een levendige discussie over vissen.

Hay day vissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *