Hay day tips en tricks

Er is een verschil tussen Hay day tips en tricks en Hay day cheats en Hay day hacks. Met tips en tricks speel je het spel gewoon slimmer. Op deze pagina staan allerlei tips voor Hay day. Er zit een volgorde in tips. De beginner tips staan bovenaan en de Hay day tips voor de ervaren spelers staan onderaan.

Hay day tips

 1. Doorloop de tutorial en behaal zo snel mogelijk level 7. Op dit level komt de marktkraam vrij waardoor je gemakkelijk producten te koop kan aanbieden.
 2. Je hoeft producten niet per se naar de vakjes te slepen. De productie start ook als je de producten op een apparaat los laat .
  Hay day truck
 3. verkoop geen producten aan bezoekers. Zij betalen vaak minder voor producten dan via andere handelsopties (vrachtwagen, marktkraam, boot, etc.)
 4. Handel zoveel mogelijk via het prikbord en de vrachtwagen. Dit levert naast goudstukken ook ervaringspunten op waardoor je in level stijgt.
 5. Kijk geregeld in de marktkraam van Greg. Hij heeft soms producten te koop die schaars(er) zijn.
 6. Wees op de hoogte van de product prijzen op de markt. Soms vindt je koopjes die je of kunt gebruiken of met grote winst kan verkopen.
 7. Zoek als je begint met spelen naar de schatkist. Als je geluk hebt gaat deze open en verdien je goudstukken of een item.
 8. Bereid tijdig de schuur en de Silo uithay day tips en tricks. Verspil geen oogst of producten omdat je geen ruimte hebt.
 9. Bewaar de producten die het langst nodig hebben om te maken/groeien voor aan het einde van jouw speelsessie. Als je het spel stopt (bijvoorbeeld ’s nachts) dan gaat de productie/groei gewoon door.
 10. Bewaar altijd één gewas om te planten. Anders zal je deze moeten kopen bijvoorbeeld bij Greg z’n marktkraam.
 11. Zaai na de oogst direct weer gewassen. Het planten van gewassen levert een verdubbeling van het gewas op en een lege akker levert geen geld op.
 12. Maak gebruik van de Hay day krant om producten van andere spelers te kopen. Twijfel niet om schaarse goederen uit de krant te kopen. Vaak levert direct doorverkopen winst op.
 13. Zeg nee tegen orders op het prikbord. Verwijder de orders die je niet kan of wil volbrengen. Automatisch worden deze vervangen door nieuwe orders.
 14. Ga zo veel mogelijk met de vissersboot vissen. Na een succesvolle visvangst ontvang je diamanten. Natuurlijk gebruik je alle gevangen vis om te verkopen/verwerken.Hay day tips
 15. Zorg voor een gebalanceerde ratio voor het oogsten van gewassen en de boerderijdieren. Het is zonde om geld te laten liggen door een tekort.
 16. Volbreng geregeld een prestatie. Hiervoor wordt je beloond met diamanten waarmee je weer producten kunt kopen.
 17. Repareer de aanlegsteiger voor de boot zo snel je kan. Hoe langer je wacht, hoe meer geavanceerdere producten je nodig hebt om de steiger te repareren.
 18. Bij een volle schuur kan je even goed de producten op de machines laten liggen. Deze stapelen zich op, maar verdwijnen niet (pas bij 100 stuks).
 19. Nodig zo veel mogelijk vrienden uit om te spelen. Niets zo makkelijk om elkaar te helpen met bijvoorbeeld een bootlading.
 20. Help vrienden ook, bijvoorbeeld om bomen opnieuw te laten bloeien.

  Hay day bomen

 21. Ook zonder Facebook kun je vrienden toevoegen aan je vriendenlijst. Open de krant en ga via de advertentie naar de marktkraam van je keuze. Als je de marktkraam dichtklikt sta je automatisch bij de boerderij van betreffende speler. Aan de bovenkant van het scherm staat de naam van de speler/boerderij, het level en ook een bladwijzer. Als je die laatste aanklikt, komt de eigenaar automatisch in je burenlijst te staan.
 22. Helaas is niet iedere Hay day speler eerlijk. Pas op met ruilen van goederen. Het beste kun je ruilen met bekenden. Zorg dat je allebei online bent, dan kan de een het item via de marktkraam aanbieden (voor een afgesproken bedrag of 1 goudstuk) en de ander het direct eruit halen.

Op onze website hebben we ook Hay day Cheats. Misschien handig voor je mocht je een extra zetje nodig hebben. Lees hier wat wij van Hay day Hacks vinden.

Deel je eigen Hay day tips met ons!

Heb je zelf nog tips voor Hay day die niet in deze lijst staan? Neem dan snel contact met ons op en deel ze! Uiteraard zullen we de credits vermelden.