Hay day spelen

Hay day spelen is niet zo moeilijk. Na download en installatie start er automatisch een uitleg. Er zal in Hay day een vogelverschrikker in beeld komen. Die geeft de aankomende levels allerlei aanwijzingen. Deze begin levels laten je wennen hoe je Hayday spelen moet. Je start met het opknappen van de boerderij en de bijbehorende silo voor de voorraden. Er zijn een aantal stukjes land omgeploegd waar je graan zaait en daarna oogst. Je koopt een aantal kippen in een ren en een voedermachine om kippenvoer te maken.

Hay day spelregels

Hay day spelen is niet moeilijk. Door producten te verkopen ontvang je goudstukken. Van de goudstukken koop je  weer nieuwe items om te produceren. Voor sommige transacties ontvang je blauwe sterren. Met deze blauwe sterren vul je de blauwe ervaringsbalk. Als de ervaringsbalk vol is stijg je een level. Hoe hoger je in level stijgt hoe meer er te koop is.

Hay day spelen

Ieder product heeft tijd nodig voordat je het kan collecteren. Het tarwe groeit in twee minuten en dan kan het geoogst worden. Na de oogst kun je hiervan brood bakken of kippenvoer maken. Het brood kan weer samen met spek van een varken gebruikt worden op de barbecue om er een hamburger van te maken.

Zo ontstaan er dus tijdens het Hay day spelen vele productieketens met half fabricaten en eindproducten. Hieronder een opsomming van de mogelijkheden in Hay day tot en met level 10:

  1. productie gebouwen/machines – er zijn 22 productie gebouwen of machines om aan te schaffen. Je start met de bakkerij, voedermachine, zuivelgebouw, suikermolen, popcorn pot en de barbecue grill.
  2. dieren – de dieren in Hay day zijn op te delen naar productie dieren of huisdieren. De productie dieren leveren verse grondstoffen om te verkopen of om andere waren mee te maken. Allereerst koop je kippen, varkens, koeien en schapen.
  3. gewassen – momenteel zijn er 21 verschillende type gewassen in Hay day. Op beginners levels heb je tarwe, mais, wortels, soja bonen en suikerriet. Later in het spel kun je fruit verbouwen bijvoorbeeld een appelboomgaard of bramenstruiken.

Investering terug verdienen

Er zijn veel manieren om in Hay day goudstukken te verdienen. Het is goed om per aankoop in de gaten te houden wat iets kost en wanneer je deze kosten terug verdient. Als je winst maakt kun je weer nieuwe items aanschaffen. Er zijn enorm veel mogelijkheden.

Hayday spelenJe kan goederen verkopen aan bezoekers die langskomen, goederen verkopen via het prikbord op je erf of goederen aanbieden in de marktkraam langs de kant van de weg. Let goed op dat bij verkoop via het prikbord er ook blauwe sterren verdient worden. Daarbij is er verschil in de vraag naar goederen. Bij de ene advertentie verdien je meer goudstukken en minder ervaringssterren. Bij de andere advertentie is dit weer andersom.

Met Hay day diamanten ligt het weer anders. Deze ontvang je gratis als je een bepaalde prestatie hebt behaald. Niet zo veel als dat je zou willen, maar genoeg om af en toe eens uit te geven aan schaarse goederen.

Hay day spelverloop

Hoe vaker je bezig bent met Hayday spelen, hoe hoger je level in Hay day stijgt, hoe complexer het spel wordt. Dan komt bijvoorbeeld de stoomboot, de vissersboot, een mijn of de trein naar de stad erbij. Daarnaast kun je via eigendomsakten ook nieuw land kopen om de boerderij verder uit te breiden. Al deze vernieuwing geeft weer meer mogelijkheden. Met de vissersboot vis je naar diverse vis. Hiervan kun je op de barbecue een visburger maken. In de mijn kun je met explosieven zoeken naar goud, zilver, kolen of diamanten zoeken.

Als je stopt met spelen dan blijft de productie gewoon doorgaan. Alle gewassen en fruit groeit door. De voedermachine maakt het kippenvoer, de rietsuiker wordt vermalen naar bruine of witte suiker en de hamburgers en pannenkoeken worden gebakken op de barbecue .

En mocht je er aan toe zijn, er zijn nog Hay day Tips, Hay day Cheats en Hay day Cracks om het boerenleven makkelijker te maken. Veel plezier!