Hay day boot

Hay day boot kostenIn level 17 kun je de aanlegsteiger voor de boot repareren. De Hay day boot kosten bedraagt 16.000 goud en de reparatie duurt 1 dag en 7 uur.

De boot gebruik je om goederen te leveren in ruil voor goud, XP, tegoedbonnen en leaderboard punten. Hierbij kun je ook andere spelers vragen om te helpen.

Laat de Hay day boot snel uitvaren

Het is aan te raden om zo snel mogelijk de steiger te repareren. Hoe langer je hiermee wacht hoe hoger jouw level. Hierdoor moet je de kratten op de boot vullen met duurdere (hogere levels) items. Dit zijn goederen die niet geleverd hoeven worden:

  • dierenvoer
  • juwelen
  • ruwe- of bewerkte metalen
  • uitbreiding benodigdheden (landaktes, moker of markeerder )
  • Gereedschap voor de mijn en het land (zoals dynamiet, zaag of bijl)

Hay day boot evenementEen hoop prestaties in Hay day zijn gerelateerd aan boten. En er worden regelmatig boot evenementen georganiseerd. De beloning zoals goud of XP tijdens deze evenementen kunnen verdubbeld of soms verdriedubbeld worden.

Tip: Als hiervan een aankondiging komt spaar dan de goederen die je anders verkoopt op en laadt hier de krattten op de boot mee.

Kratten vullen of niet

Hay day bootBoten meren om de 4 uur aan en blijven dan ongeveer 16 uur liggen voordat ze automatisch vertrekken. Aan jou de taak om de 6 kratten en in hogere levels zelfs 9 of 12 kratten te vullen. Als je alle kratten hebt gevuld kun je zelf met het boot icoon in het boot-menu de boot laten vertrekken.

En na 4 uur komt er dus een nieuwe boot. Een boot leeg wegsturen kan ook. Dit doe je bijvoorbeeld als er goederen gevraagd worden in grote hoeveelheden die jij of je buren niet kunnen leveren. Een volgende boot kan makkelijker te vullen zijn. Het is lastig om 4 kistjes met 12 bruine suiker te vullen dan 3 kistje met 3 aarbeienjam.

Hay day boot ladenAls je de gevraagde goederen niet binnen de gestelde tijd levert, vertrekt de boot met de kratten die je wel gevuld hebt. Echter zonder de beloning te ontvangen voor een complete boot order.

Hay day boot vullenKratten hoef je niet alleen zelf te vullen. Je kan hiervoor hulp inroepen. Kratten die je niet zelf gaat vullen markeer je met een uitroepteken.

Andersom geldt natuurlijk ook. Als jij kratten op iemand anders boot vult ontvang je XP en goud. Deze kratten zijn groen. Soms wordt je beloont met leaderboard punten.

Hay day boot tips

Om mensen naar jouw boerderij te lokken zet je een product voor een lage prijs te koop in de marktkraam met een advertentie. Meestal blijven bezoekers even rondkijken bij de boerderij. Als ze dan bij de boot kijken zien ze de kratten die nog gevuld moeten worden.

Er zijn ook spelers die Tom inschakelen om de kratten op de boot te vullen. Maar dit is een kosten/baten afweging die je moet maken. De beloning voor een volle boot is hoog.

Op het Hay day forum van Supercell is er een aparte Hay day boot discussie. Hierin staan allerlei antwoorden op gestelde vragen. Maar ook verzoeken om te helpen met de boot te laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *